מיכל זיגלמן - פיזיקאית, מומחית לאסטרטגיה וחדשנות במורכבות, מייסדת Duality
מ- Copilot ועד Bard, עלייתה של הבינה המלאכותית היצירתית (Generative AI) מתגלה כ- Game changer בזירה העסקית בכלל ובסביבת העבודה בפרט. עם יכולת חסרת תקדים ליצור ולחדש, כלי הבינה היצירתית, ששוטפים את השוק מחוללים מהפכה חוצת תעשיות ותחומים, מגדירים מחדש מהן ״מהירות, יצירתיות ו״פרודוקטיביות״ וזוהי רק תחילתו של הצונאמי. למול הכוח הטרנספורמטיבי והמשבש של Generative AI, ארגונים נדרשים לפתח גישה פרואקטיבית, להבין את הפוטנציאל הטמון בה, כמו גם את השלכותיה, על מנת להגיב ביעילות ולמנף את הטכנולוגיה רבת העוצמה הזו לתועלת מרבית עבור לקוחותיהם ועבור העסק.
המאמר מתייחס לאפשרויות חסרות התקדים שכלי בינה מלאכותית מגדירים, למשל בסביבת העבודה ומתמקד בשאלה מרכזית: מהם הצעדים שארגונים ומנהליהם צריכים לנקוט היום כדי להצטרף לגל של מהפכת הבינה היצירתית?
באמצע חודש מרץ השיקה מיקרוסופט את Microsoft 365 Copilot- עוזר עסקי, המשלב את הבינה המלאכותית של OpenAI בכל אחת מהתוכנות של מיקרוסופט ובמאגר הנתונים האישי של המשתמשים, כדי לעזורלהם להיותיצירתיים, פרודוקטיביים ושיתופייםיותר בעבודתם. מבט מהיר על היישומים של Colipot לא משאיר ספק, ענקית ההייטק ממנפת את עוצמת הבינה המלאכותית כדי להמציא מחדש את תפיסת העבודה.
Copilot
משולב בכל היישומים של Microsoft 365 בשתי דרכים. ברמת השימוש האישי - הוא מוטמע ביישומי Microsoft 365 בהם אנו משתמשים ביומיום, כמו Word, Excel, PowerPoint,Outlook, Teams - כדי לשחרר יצירתיות, לשפר את הפרודוקטיביות ולשפר אתרמת המיומנויות האישית. Copilot יאפשר לנו להיות יצירתיים יותר ב- Word, אנליטיים יותר ב- Excel, להציג פרזנטציות עשירות יותר ב- PowerPoint, פרודוקטיביים יותר ב Outlook וליצור שיתופי פעולה רבים יותר ב-Teams
הכישורים הבסיסייםשל Microsoft 365Copilot משנים את כללי המשחקעבור פרודוקטיביות: הוא כבר יכול ליצור, לסכם, לנתח, לשתף פעולהולהפוך לאוטומטי באמצעות התוכן וההקשרים העסקיים הספציפיים שלך.
דוגמה לאחדות מהמשימות שנוכל לשאול את עוזר הבינה המלאכותית העסקי האישי, כפי שהופיעו בסרטון ההשקה של Copilot:
״הכינו אותי לפגישה הקרובה שלי״
״טיוטת הכרזה על מוצר על בסיס X״
״יצירת מצגת בת 10 שקפים המבוססת על X״
״בהתבסס על גיליון אלקטרוני זה, אילו מוצרים היו הרווחיים ביותר ברבעון זה?״
״נסחו הודעת דוא"ל באישורי״
״יצירת סיכום פגישה עם פריטי פעולה״
"צור הצעת תקציב עבורX ״
"כתוב ציר זמן להשקת מוצר״
"איך רב המכר שלנו משתווה למתחרים?״
אבל Copilot לא רק מעצימה אתהפרודוקטיביות האישית שלנו כעובדים ואנשי מקצוע. ברמה העסקית -
היא יוצרת מודל ידע חדש לכל ארגון באמצעות Business Chat. הצ׳ט העסקי מפעיל את העוצמה של Large Language Models (LLMs)
על המאגר העצום של נתונים ואפליקציות עסקיות, שבמידה רבה אינו נגיש ואינו מנוצל כיום - לוח השנה, הודעות הדואר האלקטרוני, הצ'אטים, המסמכים, הפגישות ואנשיהקשר שלך- כדי לבצעפעולות שמעולם לאניתן היה לעשות בעבר. מאפשר זרימת מידע חופשית ברחבי הארגון וחוסך זמן יקר בחיפוש אחר תשובות. אפשר לתת לו הנחיותבשפה טבעיתכמו "ספר לצוות שלי כיצד עדכנו את אסטרטגיית המוצר״ והוא ייצור עדכון סטטוס המבוסס על הפגישות, הודעות הדואר האלקטרוני ושרשורי הצ'אט של הבוקר. וזה לא נעצר שם, Copilot נועד ללמוד מיומנויות חדשות.
גוגל כמובן לא נשארה מאחור ובאמצע חודש מאי, הכריזה על שילובו של Bard - צ׳ט ה- AI שלה במנוע החיפוש של החברה. מי שהתנסה בעוצמות העבודה עם chatGPT של OpenAI יכול רק לדמיין איך נראית ומרגישה קפיצה אקספוננציאלית בחווית המשתמש, במהירות, בנוחות ובמידת העדכניות כשצ׳אט ה- AI של גוגל משולב באופן אינטגרלי בכלי גוגל המחוברים לאינטרנט.
מוצרים כמו ChatGPT, Copilot של מיקרוסופט או Bard של גוגל, כמו גם מודלי הבינה המלאכותית הבסיסיים שמפעילים מערכות כאלה (GPT3, GPT4, DALL E2, Diffusion Stable), לוקחים את הטכנולוגיה למחוזות שפעם נחשבו שמורים לבני אדם בלבד. עם בינה מלאכותית יצירתית, מחשבים יכולים כעת להפגין יצירתיות, להפיק תוכן מקורי בתגובה לשאילתות, תוך התבססות על נתונים שהם ״בלעו״ ועל אינטראקציות עם משתמשים. הם יכולים לכתוב בלוגים, לשרטט עיצובי חבילות, לכתוב קוד מחשב, או אפילו לייצר תיאוריה על הסיבה לשגיאת ייצור.
הבינה היצירתית מגדירה מחדש לא רק את סביבת העבודה, היא מעצבת מחדש את צרכי הלקוח, את הסטנדרטים בשוק ואת אופי התחרות. יש לה פוטנציאל להגביר יעילות ופרודוקטיביות, להפחית עלויות ולפתוח הזדמנויות חדשות לצמיחה. רק בתחילתה וכבר מסתמנת כמכפיל כוח עוצמתי שצפוי להגדיר מחדש מרבית מהפעילויות העסקיות. עסקים שישכילו למנף את הפוטנציאל של הטכנולוגיה הטרנספורמטיבית הזו יזכו ביתרון תחרותי משמעותי.
עשרת הצעדים הבסיסיים החיוניים למנהלים ולארגונים כדי להצטרף למהפכת הבינה היצירתית:
1. אמצו את העוצמה שלבינה יצירתית: בעוד ארגונים רבים מוצאים עצמם מאוימים למול העוצמה והמהירות בהם כובשת הבינה היצירתית את השוק, נכון יותר לארגון להזדרז ״לעלות על הגל״ הבלתי נמנע הזה, לאמץ את הפוטנציאל העצום שלה ולחקור כיצדניתן לשלבאותה בזרימתהעבודה של הארגון, במטרה לשפר פרודוקטיביות ולהאיץ חדשנות.
2. תעדפו את ה- 20% החשובים: רוב זמן העבודה שלנו נשאב על ידי משימות שוטפות, טכניות שמדכאות יצירתיות.כלי AI ובמיוחד Generative AI יכולים להקל על העומס, לייצר תובנות יקרות ערך ולאפשר לעובדים להתמקדב- 20% מהעבודה ברמה הגבוהה יותר, במשימות המורכבות ובקבלת החלטות אסטרטגיות. זהו במהירות אתהחלקים בעסק בהם לכלי GAI יש יתרון ברור והשפעה מיידית.
3. הרחיבו את האקוסיסטם של נתונים בעזרת AI: כלי בינה מלאכותית יצירתית, כדוגמת GPT-4, Copilot או- Bard מאפשרים כיום לארגון נגישות למאגר עצום של נתונים ותובנות שאינו מנוצל ברובו, לבצע אנליזות שלא ניתן היה לבצע בעבר, להפיק תובנות חשובות ולקבל החלטות מושכלות ומהירות. זהו יתרון תחרותי מהותי לארגונים שידעו למנף את הכלים הללו.
4. נצלו את היתרונות שלעיבוד שפה טבעית: כלי כדוגמת Copilot מאפשר למשתמשים לקיים אינטראקציה עם המכשירים והתוכנות שלהם באמצעות בקשות בשפה טבעית. תכונה זו יכולה לחסוך זמן יקר ולהקל על הגישה לטווח הפונקציונליות המלא של פלטפורמות כדוגמת זו.
5. הרכיבו צוות חוצה תפקודים: כולל אנשי מדעי הנתונים, מומחים משפטיים ומנהיגים עסקיים פונקציונליים, כדי לחשוב על שאלות מהותיות כגון: היכן GAI עשויה לסייע או לשבש את התעשייה שלנו ו/או את שרשרת הערך של העסק שלנו?
6. התמקדו בחוויית העובדים: בכוחה של הבינה היצירתית לשפר את חוויית העובדים ולאפשר להם להגיע לרמות חדשות של פרודוקטיביות ויצירתיות על-ידי הפחתת כמות הזמן, המאמץ והשחיקה הדרושים להשלמת משימות שגרתיות, ייעולזרימת העבודה ופינוי זמן למשימות משמעותיות. מאידך, כמו בכל טכנולוגיהאו דרך עבודה חדשה, קיימת עקומת למידה. השקיעו בהקדם בהדרכה ובתמיכה שיציידו את העובדים בידע כדי לשתף פעולה ביעילות עם כלי GAI ובמקביל, ולהסתגל לעבודה עם בינה מלאכותית באופן כללי.
7. טפחו תרבות של חדשנות ולמידה מתמשכת: הבינה היצירתית צפויה להגדיר מחדש את מרבית תחומי הידע, שיטות העבודה ואת הסטנדרטים בשוק התחרותי. זה כבר קורה. מובילי שוק כדוגמת גוגל ומיקרוסופט לומדים ומשתפרים תוך כדי תנועה. אין דרך אחרת להישאר רלבנטי בשוק שמשתנה במהירות ובעוצמה כזו. ארגוניםשמאמצים טכנולוגיות ודרכיעבודה חדשותמאיצים לא רק את הפרודוקטיביות שלהם, אלא גם את יכולתם לטפח תרבות שלחדשנות.
8. קיבעו גבולות: הגדרת קווים מנחיםברורים ומסגרות אתיותלשימוש בכלי GAI בארגונים היאחיונית כדי להבטיח שתוכן שנוצרבאמצעות בינה מלאכותיתתואם לערכיםולתקני התאימות שלהם.
9. יישמו מנגנוןלניטור GAI: בהתחשב בכך שהטכנולוגיה מתפתחתבמהירות, ארגונים נדרשים להישאר ערניים בניטורהתפוקות של כלי GAI , לבצע סקירה ושכלולקבועים של המודלים ושל היישומים, כדי לשפר אתהדיוק, להפחית הטיותולהבטיח שהתוכן שנוצר מקנה יתרון לארגון מחד ומשרת את ערכיו מאידך.
10. עוצמה צריכה לבוא עם אחריות: עכשיו יותר מתמיד. עידן הבינה המלאכותית מביא עימו יותר כנות, פתיחות וענווה מצד ארגונים. כולם מבינים שהפוטנציאל הוא עצום ובמקביל - גם האתגר. הפיתוח קורה בקצב מואץ, הלמידה מהירה, דרך התנסות ותוך כדי תנועה. והלקוח? הוא שחקן חיוני לפיתוח של אותם מוצרים, יש לנהוג מולו בשקיפות, בהוגנות ובאחריות.
הבינה המלאכותית היצירתית משנה את כללי המשחק בזירה העסקית בכלל ובעולם ה- AI בפרט, לוקחת את הטכנולוגיה המסייעת והיצירתית לרמה חדשה, מקצרת זמני פיתוח ומביאה יכולות עוצמתיות, גם למשתמשים שאינם טכניים.
עם תפיסה חדשנית וגישה מסתגלת ארגונים יכולים ״לעלות על הגל״, למנף ביעילות את הכוח העוצמתי וגם המשבש של בינה מלאכותית יצירתית ולממש את הפוטנציאל העצום שלה ליצירת סביבת עבודה מצמיחה ויתרון תחרותי לארגון.
Duality - השגת תוצאות במציאות משבשת
www.duality.co.il | 052-4873054 | michal@duality.co.il
Comentários