top of page

שירותי גישור ובוררות

שירות חדש של הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל
בוררות וגישור
בתעשיית טכנולוגיות המידע

בורר או מגשר מאפשר פתרון לסכסוכים בין הצדדים במהירות ובמקצועיות

בוררות היא תהליך מקביל לבית המשפט בסכסוכים אזרחיים, בהם הצדדים קובעים בעצמם את מסגרת הבוררות (שם הבורר, מסגרת הזמן, מיקום הפגישות וכו'), והבורר פוסק מי מהצדדים צודק וזאת עפ"י "חוק הבוררויות".

הגישור הוא תהליך בו המגשר מביא את הצדדים לידי הסכמה בנושא הסכסוך שביניהם. הגישור נערך באמצעות מגשר המתמחה בניהול משא ומתן משלב, ואין לו סמכות להכריע
הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל החליטה לתת שירותי בוררות או גישור בסכסוכים הקשורים במערכות מידע. ניתן גם לקבל שירותי "גישבור" – שילוב של גישור עם בוררות בתהליך אחד (מתחילים מגישור ועוברים לבוררות או להיפך).

 

בפרויקטים מורכבים מומלץ כיום לצדדים לשלב בורר או מגשר מלכתחילה , כדי  לסייע לפרויקט להתקדם תוך כדי פתרון בעיות בין הצדדים, ולהביא לסיומו המוצלח של הפרויקט עם מינימום עיכוב ועלויות מיותרות. 
הדוגמא הראשונה היתה בירושלים בפרויקט הרכבת הקלה. לאחר שהצדדים הגיעו שוב ושוב לבית המשפט, המליץ להם השופט למנות בורר שיפסוק בין הצדדים, ויסייע לפרויקט להתקדם במהירות.  מבקר המדינה גם ציין בדוח שלו על פרויקט הרכבת הקלה, שחבל כי שילובו של הבורר נעשה בשלב כה מאוחר, אחרת ניתן היה לקצרו ולהוריד את העלויות.

 

גם בפרויקט שנכשל באחרונה בביטוח הלאומי ציין חבר הכנסת אורי מקלב, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה: "אם היה פיקוח חיצוני, זה לא היה קורה".

 

ניתן לומר היום בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי בוררות או גישור שישולבו בפרויקטיי IT  מורכבים יכולים לסייע לצדדים לקבל הכרעות ולהגיע להסכמות על כל מחלוקת שמתגלה במהלך הפרויקט, ולאפשר להביא אותו לגמר מוצלח, בזמן קצר וללא עלויות של אגרת בית משפט או עלויות אחרות שנובעות מעיכובי זמן. 
כאשר פונה אחד מהצדדים במחלוקת לבית המשפט, בדר"כ הפרויקט מופסק לתקופה מסוימת, הצד הפונה משלם אגרה, ולצדדים אין שליטה על זהות השופט, מומחיותו, או לוח הזמנים של המשפט שעלול להמשך שנים רבות, והעלויות עלויות להיות מאוד גבוהות.

 

בורר או מגשר, בניגוד לשופט, הינו אדם שנבחר ע"י הצדדים בשל אישיותו ומומחיותו, והוא פועל במסגרת, בתכולה ובאופן שהצדדים קבעו לו.  עם תחילת הפרויקט הצדדים קובעים עם הבורר או המגשר את עלותו, משך הזמן לפתרון כל מחלוקת ביניהם, מקום הדיונים, סודיות ההליך, ותנאים נוספים שונים.
בתי המשפט, שבמקרים רבים ממליצים על גישור או בוררות כתהליך חליפי לבית המשפט,  אינם נוטים לבטל את החלטות המגשר או בורר אלא אם עבר על החוק או התגלה שאינו פועל בתום לב.

 

לפי סעיף 16 לחוק הבוררות, לבורר ישנה גמישות רבה בדרך למציאת פתרונות, כולל היכולת לתת החלטות ביניים שימנעו עצירות בפרויקט בשלביו השונים ועד פתרון המחלוקת. 
מורכבותם הרבה של פרויקטי מיחשוב, לצד קיומן של הגדרות כלליות ואי ירידה לפרטים, עלולה לגרום למחלוקות וסכסוכים בין הצדדים, כפי שאכן קורה בפרויקטים רבים.

 

מנגנון בוררות או גישור מוסכם מראש, המבוסס על מומחיות טכנולוגית לצד יושרה וחתירה לצדק, יסייע בפתרון המחלוקות והשלמת הפרויקט במינימום עיכובים ועלויות מיותרות.

 

במיזם משתלב גם ד"ר דוד סילורה שהוא מומחה לגישור, מחבר הספר "גישור–מדריך מעשי, אזרחי-עבודה–משפחה", והיה יו"ר לשכת המגשרים בישראל, והמנהל והעורך של אתר הגישור "סילפר –גישור והדרכה".

מעונינים בפרטים נוספים?

צרו עימנו קשר

 

 

המעוניינים בפרטים נוספים או בהבהרות נוספות בענייני ההסמכות ומוסדות המעוניינים לעבור תהליך הסמכה או לקבל פרטים לגביו, יוכלו לפנות למנהלת ההדרכה בלשכה,

 

 

03-9040997

boaz@israel-it.org

הבוררים והמגשרים שלנו:

אלון בסיס

שי קוקוי

בורר מקצועי / מגשר יועץ אסטרטגי

יוסי כץ

יוסי כ"ץ

יועץ

MBA מנהל עסקים מאוניברסיטת בר-אילן

yosik85@gmail.com

054-7776440

אלון בסיס

מוטי סדובסקי

בורר מוסמך

בעל חברת הייעוץ DCS ליעוץ אסטרטגי ב- IT.

אירית חצרנוב

אירית חצרנוב

מגשרת

מנהלת הרשות למחשוב, האוניברסיטה העברית

אלון בסיס

דר׳ נחמן אורון
בורר מקצועי / מגשר מוסמך
יועץ אסטרטגי

Oron-n@013.net

050-5511680

אלון בסיס

עדי שנאן 

בורר מוסמך

יועץ בכיר לניהול פרויקטים, אבטחת איכות ומתודולוגיה

אלון בסיס

נפתלי נרקיס 

יועץ ומגשר מוסמך

יועץ לחברות הזנק

nnarkys@gmail.com

 054-4973944 

bottom of page