top of page

אירועים קודמים

מפגש ההשקה של המרכז לחדשנות

18/3/2019, משרדי חברת אלעד מערכות

תמונות מתוך הארוע

ההזמנה למפגש:

הזמנה_פתיחת ארגונים לחדשנות.jpg

מפגש ההשקה של המרכז לחדשנות של הלשכה לטכנולוגיות מידע, התקיים במשרדי חברת אלעד מערכות שגם חברה בלשכה ולא פחות מכך, מחויבת לתהליך מתמשך של חדשנות ארגונית כפי שהוצג על ידי מנהלת התפעול.

המפגש נפתח בדברי מנכ"ל הלשכה, מר יורם אלדר שהציג את התפתחות הלשכה כגוף אינטגרטיבי שמטרתו לקדם פיתוח ושיתוף ידע מקצועי במקצועות הטכנולוגיה.

יורם הציג את פעילות מרכזי המצויינות הטכנולוגיים בלשכה. 

בהמשך הציג ד"ר אלון הסגל ראש מרכז החדשנות את מטרות המרכז ובראשם קידום ניהול החדשנות, כחוזקה מרכזית במשק הישראלי וככלי להגברת התחרותיות.

אלון מיקד את המטרה בצורך לנסח בצורה חכמה, יעילה וברת מימוש, מודל לחדשנות ארגונית שישמש בחינה עצמית של הארגון לרמת החדשנות ויהווה בסיסי לשדרוג מיומנויות עובדים, תהליכים ארגוניים, תרבות ארגונית ושיטות ניהול חדשנות תחרותית בארגון.

כמו כן, הציג אלון את צוות המרכז ואת הפעילות השוטפת. הפעילות העתידית של המרכז תכלול: ניסוח מדד חדשנות, הקמת פורום מנהלי חדשנות פנים ארגוניים והקמת קהילות מומחי חדשנות להפצה ושיתוף ידע מקצועי. 

 

הרצאה ראשונה ניתנה ממנהלת הדיגיטל והחדשנות של חברת מנורה מבטחים, גברת אורלי שטרן יצחקי שהציגה את הגורמים הארגוניים המעודדים התמודדות אפקטיבית עם הדרך הפתלתלה עד לביצוע תהליכי חדשנות שוטפים ברמה גבוהה. פתיחת הארגון לחדשנות מחייבת החלטה Top Down אך חייבת להמשיך עם מעורבות העובדים, מחויבות למטרות הארגון ולמודל העסקי, ערך ללקוח הסופי כמו גם ערך לארגון. 

ד״ר רון דביר הציג כעשרה מרכזי עתיד [מרכזי חדשנות קולבורטיביים] תוך מסע מהיר בעולם ובזמן  החל בשטוקהולם 1997 כשסמנכ"ל ההון האינטלקטואלי פרופ׳ לייף אדבינסון משדרג חברת ביטוח כושלת ומחליט להקים מרכז עתיד כדי ״להפוך את העתיד לנכס״. 

רון הציג מודל לסביבה חדשנית המאפשר הרהור וערעור של עובדים על הכל , כשלב הכרחי בפיתוח פתרונות חדשניים בארגון. המודל מבוסס על הכללים של פרופ' אדוינגטון ועל ניסיון ייעוצי והשתתפות בכ-30 מרכזים. המודל כולל כעשרה אבני בניין, כולל מרחב פיזי מעורר השראה, טכנולוגיות תומכות, ארגז כלים, ריחוק ממקום העבודה, תגמול על רעיונות ו...כלל שרק 50% מהאנשים שיפעלו במרכז יהיו אנשי החברה.

כדי לוודא שכל אתגר נבחן דרך הרבה פרספקטיבות. בעקבות מרכז העתיד של סקנדיה הוקמו מרכזים רבים ובחלקם ביקרנו, בדנמרק, נורבגיה, הולנד, תורכיה, צרפת, יפן, ארצות הברית ועוד. 

בהמשך, ד"ר יעל דובינסקי, לשעבר חוקרת ביבמ ומנהלת החדשנות וה- IoT בנס וכיום CMO ב- StepAhead, תיארה את חזון החדשנות הארגונית המקדם שימוש ב- IoT כדי לצבור מידע קונטקסטואלי בזמן אמת, לנתח אינטגרטיבית את המידע, ולהשפיע על קבלת החלטות בזמן אמת. יעל הציגה דוגמאות לשיפור חדשני של יכולות ארגוניות תוך דגש מהותי על שינוי המודל העסקי והחזר השקעה.

לסיום, כדי לבחון את המיומנויות הנדרשות לפיתוח חדשנות, הציגה יעל את מושג הארגונים האקספוננציאלים (Ismail, 2014),  ובפרט את המאפיינים שזוהו כשמשמעותיים בארגונים כאילו והמוצגים כחלק ממודל המוח המחולק למיומנויות סדר ולוגיקה [שמאל] ומיומנויות יצירה ואינטגרציה [ימין]. 

bottom of page