
מרכז מצוינות | בלוקצ'יין
רקע כללי:
באוגוסט 2017 הכריז ה"פורבס" על הבלוקצ'יין (Blockchain) כפלטפורמה שתשמש המודל העסקי ל"כלכלה המתוכנתת" ו"חדשנות משבשת" של הכלכלה הגלובלית. בתחילת 2018 הכריז אותו כתב עת על שנה זו כשנה שבה טכנולוגית הבלוקצ'יין תתבסס בעולם במגוון תחומים כלכליים.
אמירה זו נשמעה גם בכנס הכלכלי בדבוס בינואר שנה זו. צרכנים בכל תחומי החיים מבזבזים מיליארדי דולרים בכל שנה על עלויות שירותים ומנהלות של מתווכים למיניהם, אחד הבולטים שבהם הוא הבנק. מתווכים אלה פועלים כגופי אמון המנהלים את המידע ואת הכספים הקשורים לרכישות שונות בחיינו.
הבלוקצ'יין מחזיר את יכולת השליטה לידי הצרכן. אם מדובר ברשומות רפואיות, במידע על רכישות ברשת בזמן אמת או ברכישת מצרכים בסופר מרקט השכונתי, הבלוקצ'יין ישנה את דרך פעולתנו בעולם, ויש הצופים שהשינוי יהיה גדול מזה שהכניסה רשת האינטרנט לחיינו. דוח עדכני של גרטנר (2018) צופה, כי הפעילות הכלכלית של הבלוקצ'יין תגיע בשנת 2030 לכ- 3 טריליון דולר. הבלוקצ'יין צפוי להפוך על פיהן תעשיות שלמות בהן סחר בינלאומי ושרשרת האספקה, אבטחת המידע, חקלאות, תעופה, נדל"ן, בריאות, בנקאות ופיננסים, ממשל ועוד.
פרסום עדכני של הרשות לחדשנות מציין בצפי לשנת 2019, כי "ישראל שומרת על דומיננטיות בזירת הבלוקצ'יין העולמית, ואף מובילה בהיבטים תיאורטיים, מעשיים וחוקיים הקשורים לקידום התעשייה. המספר הרב של מיזמים משמעותיים בשלבי הקמה, לצד תדירות הביקורים ההולכת וגוברת של משקיעי בלוקצ'יין בכירים מהעולם, מהווים אינדיקציה מצוינת לכך שהתעשייה המקומית מבשילה, בדרכה להתמצב כ"אומת הסטארט אפ של הבלוקצ'יין".
אין ספק כי עולה צורך ברור להבין טכנולוגיה זו לעומקה, לעמוד על ההזדמנויות שהיא מזמנת והאתגרים שהיא מציבה.
אירועי 2023:
אוקטובר /10
תשתיות בלוקצ'יין

חברי ועדת ההיגוי:
מטרת מרכז מצויינות:
חשיפת טכנולוגיות הבלוקצ'יין לשוק הציבורי והעסקי. הבהרת היתרונות, האתגרים וההזדמנויות שטכנולוגיות
הבלוקצ'יין מזמנות לעולם העסקי, למערכת הציבורית ולחברה האזרחית.
במה לשיח מקצועי על יתרונות וחסרונות הטכנולוגיה, דוגמאות ליישומים נוכחיים ועתידיים, סיכונים ועוד
בין פעולות המרכז:
-
הקמת קהילת מומחים מובילים בתחום הבלוקצ'יין וגיבוש מעגלי למידה ושיתוף
-
עיצוב גוף ידע ומרכז ידע שישמשו כתובת להיוועצות ותמיכה לארגונים המבקשים ליישם טכנולוגיה זו
-
העברת ידע ושיתופו עם כלל בעלי העניין בישראל בשיח פתוח ומזמן
-
למידה מתמשכת ועדכנית אודות הנעשה בעולם הגלובלי תוך יישום, הטמעה והתאמה לצרכים בישראל.
-
חיבור בין תעשיית ההיטק המקומית, תעשיית טכנולוגית המידע המסורתית והאקו-סיסטם הסטארטפי
-
החדרת חדשנות טכנולוגית , תהליכית ועסקית למשק הישראלי הן למגזר העיסקי והן למגזר הציבורי
-
גיבוש סיפורי הצלחה, סיפורי לקוח ו- case study
חברי הלשכה לטכנולוגיות מידע מוזמנים לתרום מנסיונם לקבוצת מצויינות זו, על מנת להרחיב את השיח ולסייע לעמיתים בתהליכי הלמידה, הבחינה האסטרטגית, ההתנסות ויישום הטכנולוגיה בארץ ובעולם. וכן להפנות אלינו ארגונים שמיישמים בלוקצ'יין ומעורבים בפרוייקטים בינלאומיים.
יו״ר המרכז:
דר' מילי פרי

יו״ר מרכז המצויינות בלוקצ'יין בלשכת טכנולוגיות המידע,
יו"ר BUG Blockchain University Global. יועצת מדיניות ואסטרטגיה בלוקצ'יין באיחוד האירופי ובפורום הכלכלי העולמי (WEF)
מאירועי המרכז:
מצטרפים למרכז!
מרכז המצויינות מזמין אותך לנצל הזדמנות נדירה להשפיע ולעצב את הקהילה המובילה בישראל בעולם הבלוקצ'יין
אם את/ה מעוניינים להשפיע ולסייע לנו לעצב את התכנים, המסרים, הדילמות – אתם מוזמנים לפנות לד"ר מילי פרי בכתובת:
רשימת מרכזי המצוינות הנוספים:
פורום CBDC IL
מטבע דיגיטלי של בנק מרכזי הוא אמצעי תשלום דיגיטלי המהווה התחייבות של הבנק המרכזי כלפי המחזיק בו, ויוכל לשמש את המוסדות הפיננסיים (Wholesale CBDC) ואת הציבור הרחב - משקי הבית והעסקים (Retail CBDC) בנוסף לכסף מזומן ולכסף בנקאי.
התועלות המיוחסות ל CDBC לשימוש הציבור הרחב ( (Retail CBDCבעולם נוגעות, בין היתר, ליצירת גישה של הציבור לכסף דיגיטלי של בנק מרכזי, הגברת ההכלה הפיננסית ומתן גישה למערכות תשלום מתקדמות, חדשניות ויעילות.
יישום CDBC מעלה סוגיות ושאלות רבות מהן כלכליות, טכנולוגיות, משפטיות וחברתיות, שלצורך בחינתן, מדינות רבות הקימו צוותי משימה ייעודיים, וכן מתקיימים שיתופי פעולה רבים בין גופים ומדינות.
פורום CBDC IL הוקם על ידי קהילת הפינטק הישראלית ומרכז הבלוקצ'יין בלשכה לטכנולוגיות מידע מיועד להוות פלטפורמה פתוחה לשיתוף ידע לקהילה לומדת של אנשי טכנולוגיה, עסקים וקובעי מדיניות, ללמידה משותפת והתעדכנות מקצועית מהנעשה בעולם. להקל על שיתופי פעולה בקהילה העיסקית- טכנולוגית בישראל ולדיון ציבורי וחברתי נרחב בחדשנות משמעותית זו. הפורום יקיים מפגשים פנים אל פנים ומפגשים מקוונים, דיונים בין חבריו ודיונים עם מומחים מהארץ ובעולם.
הפורום מנוהל על ידי ד'ר מילי פרי.