top of page

פורטל ידע

חמישה מיתוסים על RPA


אריה עמית – יועץ אסטרטגי ניהולי וחבר נשיאות הלשכה

RPA כאן, והוא כאן כדי להישאר.

על פי MarketWatch יותר מ -50% מהעסקים כבר אימצו אוטומציה לתהליכים רובוטיים ,(RPA) ובעוד חמש שנים השוק הולך להיות רווי.

היתרונות של אימוץ RPA הם משמעותיים. דלויט מדווחת על החזר השקעה של פחות מ -12 חודשים , כאשר 20% מממוצע של משרה מלאה (FTE) נעשית על ידי בוטים. RPA כמו כן מצביע הדוח על שיפורים בממדים נוספים כמו: ציות (92%), איכות / דיוק (90%), שיפור הפרודוקטיביות (86%) ועלות מופחתת (59%).

יש הרבה סיפורי הצלחה. תוכנית ה- RPA הכללית של חברת ספרינט , אוטומציה בכל מקום, יצאה לדרך בסוף 2018, במטרה להפוך 50 case studies לאוטומטיים במהירות האפשרית - פרויקט ראשון עם היקף ולוחות זמנים חסרי תקדים. יותר מ -50 case studies נוספים נמצאים בתור לפיתוח, וככל שההבנה של החברה על יכולות ה- RPA הולכת וגדלה, מתרבים רעיונות חדשים ליישום אוטומציה. נכון לשנת 2020 נחסכו כבר למעלה מ 20,000 שעות עבודה אנושית ידנית.

חברת דל דיווחה על עלייה של 85% ביעילות כאשר הסבה ל RPA 30 תהליכי משאבי אנוש עם 150 רובוטים של תוכנת RPA ("בוטים") בשנת 2019. וסנטנדר בנק חסך 2 מיליון דולר בהעברת מערכות אוטומטיות לצרכניו עם 150 בוטים של RPA.

למרות כל סיפורי ההצלחה הציבוריים הללו, קיימים עדיין מיתוסים ותפיסות מוטעות לגבי RPA ולהלן חמישה מהם:


  1. RPA הורס מקומות עבודה מה שקורה באמת הוא שהמשרות משתפרות. עובדים - משוחררים ממשימות רוטיניות הבחוזרות על עצמן - יכולים להתמקד בעבודה מעניינת יצירתית, אסטרטגית וחדשנית. כתוצאה מכך הם מרוצים יותר מעבודתם. סקר פורבס מצא כי 92% מהעובדים היו מרוצים יותר כתוצאה מיוזמות RPA בארגונים שלהם. RPA מייצר גם הזדמנויות עבודה חדשות. כמו בצמיחה המשגשגת של השוק, חברות מחפשות עובדים שיעזרו להם ביישום וניהול RPA. משרות כמו מפתח RPA ,אנליסט RPA ומשרות אחרות הקשורות ל - RPA נמצאות בעלייה.

  2. RPA =מכונות רובוטים אחד המיתוסים היותר מתמידים הוא ש- RPA היא טכנולוגיה פיזית. כששומעים את המילים רובוטיות או רובוטים, אנשים נוטים לדמיין סרטים הוליוודיים של שנות החמישים, עם רובוטים מתכתיים בצורת בני אנוש המתכופפים על מקלדות, אצבעות מתכתיות מוכנות להקליד. אבל RPA היא תוכנה, לא חומרה. האוטומציה מתבצעת באמצעות אלגוריתמים, הזנת נתונים, קליקים והעתקה והדבקה של פעילויות שבני אדם מבצעים בשגרה במקלדות.

  3. : RPA עולה יותר מדי כן, כמו בכל טכנולוגיה, RPA דורש השקעה כספית. וכמו בכל השקעה, ניתן לצפות להחזר השקעה. מחקרים רבים מצאו כי ההחזר על ההשקעה ב- RPA הוא הרבה יותר מהיר וגבוה בהשוואה לטכנולוגיות מתפתחות רבות אחרות שיכולות לקחת שנים להחזיר תמורה - אם בכלל.

  4. : RPA טוב רק להפחתת עלויות למרות הטיעונים על העלויות הכרוכות ביישום RPA, זו למעשה טעות להתמקד בהוזלת עלויות בלבד בעת בניית RPA .הסיבה לכך היא שלמרות שארגונים רבים יוצאים ליישום RPA שלהם בתקווה לחסוך בעלויות, הם מבינים במהירות יתרונות אחרים וחשובים עוד יותר.

  5. הנה סיכום של כמה מהיתרונות האחרים מיישום RPA

    1. שיפור היעילות התפעולית. הדברים נעים מהר יותר עם. RPA ניתן לבטל משימות מיותרות ולמנוע עיכובים בתהליכים.

    2. שיפור תפוקת העובדים. בוטים מבצעים משימות אוטומטיות. ניתן לחשוב עליהם כעוזרים דיגיטליים המשפרים את תפוקת העובדים, לפעמים בסדרי גודל, על ידי ביטול העבודה המייגעת החוזרת ונשנית הכרוכה בפעילות העובד עובד.

    3. בטול השגיאות בעבודה רוטינית. בוטים עושים פחות טעויות מאשר עמיתיהם האנושיים. הם עושים את מה שהם מתוכנתים לעשות. תהליכים המועדים לשגיאות, מכיוון שהם משעממים וחוזרים על עצמם או מצריכים הרבה הקשות מורכבות או כרוכים בחישובים שבני אדם צריכים לבצע תוך כדי תנועה, מבוצעים ללא טעויות בכל פעם.

    4. שיפור איכות שירות הלקוחות. בין אם מדובר בשירות לקוחות פנימיים או חיצוניים, הם הרבה יותר מרוצים מהתוצאות המהירות יותר וללא טעויות למענה לשאלות שלהם ע"י הרובוטים האוטומטיים. ומכיוון שבוטים יכולים לצבור את כל המידע לסוכנים, הלקוחות לא צריכים לענות על אותן שאלות פעמים רבות, מה שהופך אותם למרוצים עוד יותר מהשירות שהם מקבלים.

    5. הגדלת התאימות . מכיוון שניתן לקבל תיעוד ללא שגיאות של כל הנעשה - ברוב המקרים, עם גישה לדוחות אוטומטיים המתעדים את כל פעילויות הבוט - אינך צורך לדאוג לעמידה בתקנות רגולטיביות של התעשייה או הממשלה.

  6. : RPA מיועד רק למשימות פשוטות עד כה הדיון היה על RPA מסורתי. אבל זו רק ההתחלה של מסע ה- RPA על ידי מיזוג של טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI) כגון למידת מכונה ועיבוד שפות טבעיות, ניתן להשיג אוטומציה חכמה , המאפשרת לבצע אוטומציה של תהליכים עסקיים מקצה לקצה ולאוטומציה של משימות מורכבות הרבה יותר. אוטומציה חכמה מסוגלת לבצע אוטומציה כמעט של כל תהליך עסקי ואף לתזמן עבודה על פני צוותים משולבים של בוטים ובני אדם. המשמעות היא שאוטומציה חכמה יכולה לקחת נתונים מובנים ולא מובנים, לנתח אותם, לקבל החלטות על פיהם, וגם ללמוד מכך - כך שככל שיהיו יותר נתונים, כך משתפרת העבודה. זה שונה מ- RPA רגיל, שיכול לעבד רק נתונים מובנים בצעדים מסודרים ומאורגנים מאוד. נתונים לא מובנים שיכולים להיות מעובדים על ידי אוטומציה חכמה כוללים שיחות צ'אט אנושיות, שמע, וידאו ומדיה חברתית, הרחיבים מאד את תחום ה RPA. אוטומציה חכמה יכולה להציע ניתוח מתקדם שיעזור להשיג מודיעין תפעולי ועסקי. שיכול לספק תובנה לגבי היעילות והיעילות של כוח העבודה הדיגיטלי בעסק ולכמת את הביצועים התפעוליים של התהליכים העסקיים בו. זה יכול לחשוף מה משמעויות ולחזות את העתיד לבוא.

bottom of page