top of page

פורטל ידע

הטיפ החודשי לסטארטאפיסט | ספטמבר 2022

איך סטרטאפים יכולים למתג את עצמם בעזרת התקשורת בישראל?


מאת: גל זילברמן ניסים | יועצת תקשורת בעלת משרד יחסי ציבור

 


יחסי ציבור ליזמים - בשיטת עשה זאת בעצמך

כולנו יודעים שמיתוג ותדמית חיוניים לכל חברה טכנולוגית. בשילוב עם שווק דיגיטלי העבודה מול אמצעי התקשורת יכולה לסייע להעלאת המודעות, מוכרות ומיתוג :גם כדי להגיע לקהל יעד נרחב במהירות וגם כדי לבסס יחסי אמון עם משקיעים ולקוחות פוטנציאלים . בעזרת פרסום כתבות וראיונות באתר החברה, דף הלינקדאין והפייסבוק העסקי ובנוסף לעלות בתוצאות בחיפוש בגוגל.

אמצעי התקשורת האידיאליים עבור חברות טכנולוגיות שמעוניינות במיצוב ותדמית הינם המדורים הכלכליים והעסקיים: גלובס, דה מרקר וכלכליסט. לצד מדורי טכנולוגיה ועסקים בעיתונות הארצית בעברית ובאנגלית. מדורים אלו נקראים מדי יום ע"י משקיעים שתרים אחר הזדמנויות חדשות כל הזמן. החשיפה בתקשורת יכולה להיות תוצר של פניה עצמאית של היזם לאמצעי התקשורת באופן עצמאי או בליווי יועץ תקשורת שפועל מטעמו. בשני המקרים על מנת לקבל את התוצאות הרצויות אליהם מכוונים ,חשוב לפעול לפי תוכנית עבודה מסודרת, להתמיד ולתעד את שלבי העשייה.


ארבעה שלבים ליחסי ציבור ליזמים - בשיטת עשה זאת בעצמך:

השלב ראשון - הקצו זמן לאיסוף מידע וניתוחו

יחסי ציבור דורשים זמן קריאה וניתוח מעמיק של המידע שמתפרסם במדורי העסקים , כלכלה וטכנולוגיה - במטרה לאסוף מידע ולעבד את הנתונים. איסוף המידע הינו מקיף וכולל קריאת עיתונים וגלישה באינטרנט באתרים רלבנטיים כגון גיקטיים, אייס ואחרים, צפייה בתוכניות טלוויזיה ורדיו בהם מתראיינים אנשי מקצוע מאותו עולם התוכן של הסטארט-אפ ועוד. עבודת החקר מסייעת לאתר מקומות רלבנטיים לפרסום בתחום הספציפי של העסק.

שפת המדיה בערוצי התקשורת השונים - איך המסרים מועברים, צורת הכתיבה והניסוח של העורכים והכתבים.

תעדו את המידע הרלבנטי שנאסף – הכינו כרטסת עם הערוץ והמידע שנאסף אודותיו.


השלב השני - תכנית עבודה

הכינו תוכנית עבודה מקיפה – תכנית שכוללת רשימת נושאים לכתבות וראיונות , באיזה מדיה אתם מעוניינים לייצר חשיפה , אלו מסרים הכתבה או הריאיון יכללו ועוד.

על מנת להגדיל את הסיכויים שהכתבה תתפרסם - חשוב לכתוב על נושאים ותכנים שהינם אקטואליים או בעלי ערך לקוראים במדור הייעודי. : טכנולוגיה חדשנית, שיטה חדשה, משקיע שהתחבר לסטארט-אפ וצפי הצמיחה, שירות ייעודי לקהילה, מחקר שהחברה הטכנולוגית לוקחת בו חלק ועוד.


השלב השלישי - איתור אנשי מפתח בערוצי התקשורת השונים

רשימת כתבים, עורכים ומגישים– בעולם התקשורת יש תחלופה גבוהה של אנשי מקצוע. אתרו את הכתבים, מגישים ועורכים שרלבנטיים לתחום הספציפי שלכם ולהם יועבר החומר. ניתן לאתר את כתובת המייל והטלפון שלהם ע"י התקשרות עם רכז הכתבים או העורך במערכת.

כתיבת הכתבה – לאחר שאספתם את המידע לכתבה, חשוב לנסח כותרת מעניינת ולחדד את הכותרת בכותרת משנה מסקרנת ולהמשיך לגוף הכתבה. בסיום הכתיבה מומלץ להניח את הכתבה ליום בצד ולחזור לקרוא למחרת ולהעביר לתקשורת.


השלב הרביעי - מעקב והתמדה

התקשורת עם הכתבים והעורכים דורשת התמדה וסבלנות- לעיתים הכתבים לא מגיבים להצעה לכתבה כי הם מקבלים כמויות עצומות של כתבות. הם מגיבים מהר יותר לפניה של גורם מוכר. מומלץ להתקשר ולשאול האם קבלו את המייל ולשמוע את דעתם על ההצעה לכתבה והאם הם מעוניינים במידה נוסף או בתוכן אחר. גם אם הכתבה לא פורסמה, כדאי לשמור על קשר ולשלוח בהמשך הצעות נוספות לאותו כתב, ועם הכתבה הנוכחית לפנות לעוד כתבים או עורכים.

הסבלנות בתחום התקשורת ויחסי ציבור משתלמת, ככל שפונים וכותבים כתבות ומייצרים אייטמים מגדילים את אחוזי ההצלחה. כשיתאפשר להשתמש בשירותי יחסי ציבור יהיה לכם הידע למה לצפות ואיך המדיה עובדת.


 

הכותבת, גל זילברמן ניסים, יועצת תקשורת בעלת משרד יחסי ציבור לחברות טכנולוגיות, עמותות ועסקים, מתמחה בייעוץ תקשורתי, בניית אסטרטגיה תקשורתית ומוניטין.

bottom of page