top of page
באנר ראשי תחרות פרויקטים מצטיינים 2020%0
הדמייה-לאוגדן_סגור.jpg

טקס פרויקטים מצטיינים

יום ד‘ 13.1.21  | מפגש מקוון

הזוכים

וובינר חדשנות ומצוינות ומה שביניהן…והכרזת הזוכים בפרסי הפרויקטים המצטיינים של הלשכה לטכנולוגיות המידע
 

בהתאם למסורת של הלשכה, גם בשנה המיוחדת הזו התקיימה תחרות לבחירת הפרויקטים המצטיינים. השנה הוגשו עשרות פרויקטים של הארגונים המובילים בארץ. הרמה המקצועית הייתה מאד גבוהה וצוות השופטים בראשות פרופ' ניב אחיטוב ואירית חצרנוב בחר את המצטיינים מבניהם. צוות השופטים כלל גם את חברי נשיאות הלשכה: פרופ' מיכה חנני, דורון יצחקי  וד"ר אודליה לבנון.

גם השנה חולקו הפרסים להנצחתו של חברנו פיני מתיא ז"ל מוותיקי ומובילי תחום ניתוח המערכות בישראל שהיה בין אלה שהניחו את היסודות למקצוע הזה בארץ. פיני היה חלוץ ופורץ דרך בתחום ואיש רב פעלים והכשיר במשך 35 שנים דורות רבים של מנתחי מערכות. היה חבר נשיאות הלשכה ופעיל בה במשך שנים רבות. בתו של פיני בירכה את המשתתפים בשם משפחת מתיא.

וגם השנה הפיקה הלשכה אוגדן ובו תמצית של רוב הפרויקטים שהוגשו לתחרות, האוגדן הועלה לאתר הלשכה.

בהתאם לאילוצי התקופה התקיים השנה הטקס באופן וירטואלי וזכה לכמות צפיות גדולה.

את הרצאת הפתיחה על "רפואה ללא דקירות מחט" נשא פרופ' חוסאם חאיק מהטכניון בחיפה אשר הציג מערכת חדשה לאבחון מיידי של קורונה על ידי נשיפה, שהראתה תוצאות מבטיחות בניסוי קליני.

"הדבקה בווירוס גורמת לשחרור חומרים מחוץ לגוף האדם, בשתן, בזיעה, בנשיפה וכדומה. מה שמשתחרר בנשיפה זו למעשה טביעת אצבע שמורכבת מ־3 עד 5 חומרים. המכשיר שפותח מזרים את הנשיפה דרך תעלות קטנות אל תוך חיישנים. לאלה יש סלקציה לחומרי המחלה והם יוצרים סיגנל חשמלי. מכיוון שיש יותר מחומר אחד, נוצר למעשה מערך של סיגנלים, ובעזרת בינה מלאכותית מתקבלת התוצאה אם האדם חולה או בריא״.

פרופ' חאיק הציג גם מערכת חישה חדשנית המסוגלת לזהות גירויים שונים ולהבחין ביניהם. המערכת מבוססת על דיו מוליך ייחודי שפותח בטכניון. המערכת העשויה נייר מקופלת בצורה ייחודית המאפשרת את תפעולה המיטבי של המערכת מבחינת אלקטרונית ומבחינה כימית – מכאן שמה "אלקטרוניקת אוריגמי".

לדברי פרופ' חאיק, "המערכת שלנו מזהה את 'טביעות האצבע' של גירויים כימיים ופיזיקליים שונים ומספקת מידע עליהם. עלותה הנמוכה תאפשר את הטמעתה במקומות רבים, לרבות אזורים עניים, למטרות רפואיות ואחרות.

שלושת הזוכים במקומות הראשונים בתחרות הציגו בקצרה את הפרויקטים שלהם:

  1. במקום הראשון זכה פרויקט  נדל"ן מקוון במשרד המשפטים.
    פרויקט לאומי לשדרוג שוק הנדל"ן. משרד המשפטים שם לו ליעד להפוך את הרשות לשחקנית דיגיטלית מלאה באופן שיביא לשכלול השוק ולשיפור השירות לאזרח. הפיכת שירותי הרשות וגופים שותפים (כגון- משרדי ממשלה, בנקים ורשויות מקומיות) לשירותים דיגיטליים מלאים. הפחתת הצורך בהגעה למשרדי רשם המקרקעין. קידום הדירוג הבינלאומי של המדינה במדד  OECD עשיית עסקים. ייעול וקיצור תהליכים, הפחתת הבירוקרטיה וחסכון כספי למשק.צמצום זיופים והונאות. מר ששון סופרי – מנמ"ר משרד המשפטים הציג את הפרויקט
     

  2. במקום השני זכה פרויקט זיהוי מטענים מסוכנים בחברת צים ספנות.
    המערכת - ZIMGuardTM  - סורקת הצהרות מטען של משלחים בשלב מוקדם ומנטרת מקרים חשודים של מטען מסוכן שלא הוצהר כראוי- טרם הטעינה לאונייה. המערכת עושה שימוש בבינה מלאכותית, כולל עיבוד שפה טבעית (NLP)  ולמידת מכונה, כדי לנתח מסמכי שילוח ולהתריע בזמן אמת לאנשי תפעול על אירועים של מידע חסר, הסתרה או טעות בהצהרה על מטענים מסוכנים. מר מתן רצטר – Senior Data Scientist  בחברה הציג את הפרויקט
     

  3. במקום השלישי זכה פרויקט מאגר התשתיות הלאומי של המרכז למיפוי ישראל.
    הפרויקט החל כחלק מהחלטת ממשלה 1074 בדבר הקמת מאגר תשתיות לאומיות. במסגרת פעילות זו, הותנעו מספר תהליכים מקבילים להבטחת הצלחת הפעילות ולמימוש מלא של החלטת הממשלה. בין היתר הוקמה מסגרת שיתוף פעולה בצורת פורום תשתיות, הוקם מאגר מידע ולשכת שירות לטיוב ועיבוד המידע הנאסף, הוקמה מסגרת מרכזית להפצת המידע וכן, החל פיתוח למערכות תומכות להפצת מידע על פי צרכים ודרישות של גופי התשתית במשק. פרופ' ירון פלוס – המדען הראשי של המרכז הציג את הפרויקט

 

חבר השופטים העניק תעודות הוקרה מיוחדות לשלושה פרויקטים נוספים:

  1. לרשות התקשוב הממשלתי - קורפוס השפה העברית.
    תיוג לשפה העברית על מנת לאפשר תשתית NLP  בעברית לכלל המשק. הפרויקט יאפשר לכלל המכשירים החכמים תקשורת בעברית עם דוברי השפה) בוטים, מזגנים, מכוניות, טלפונים, רובוטים מנקים וכדו.), יאפשר הקלדה והבנה של דיבור על ידי מכונה ברמה גבוהה ויצירת סטנדרט אחיד בעברית לקורפוסי שפה נוספים. שיפור משמעותי לעולם הנגישות לבעלי מוגבלויות.
     

  2. לחברת מנורה מבטחים - האוטומציה של תהליך פיענוח מסמכים רפואיים.
    במסגרת הפרויקט הועבר כל תהליך קליטת התיקים הרפואיים לתהליך ממוכן מלא Paperless  ותהליך ניתוח התיקים הרפואיים ופענוח הממצאים מבוצע ע"י מערכת DigitalOwl  כמחליפה עבודה ידנית של רופא מומחה. התהליך מאפשר טיפול מהיר יותר בתביעה ומאפשר זיהוי מדויק ורחב יותר של הממצאים הרפואיים אשר יכולים להוות גורם משפיע בהחלטה על עלות התביעה.
     

  3. לעיריית ירושלים - קליק לתושב.
    ביצוע מהפכה דיגיטלית בשירותים הקהילתיים והעירוניים, תוך הבאת אגף הרווחה ולקוחותיו לעבודה בסביבה טכנולוגית מתקדמת. פיתוח פורטל אישי מונגש לתושב והתאמת השירותים לצרכיו, פיתוח מערכת "מבט לתושב" לניהול פרוייקטים מבצעיים בזמני חירום, לרבות קשר עם חולי קורונה מבודדים ראיה מתכללת של התושב המקבל שירות עירוני מגורמים שונים בעירייה ובניית מערכת ממוקדת תושב

 

הוקרה מיוחדת להתמודדות בתקופת הקורונה הוענקה ל:

  1. לרשות המיסים -שע"ם  - מענקי קורונה.
    תשלום מיידי לאחר קבלת הצהרה למי שעומד בכללים שנקבעו, לכ- 620,000- בעלי עסקים, ב - 11 מענקים שונים, ישירות לחשבון הבנק, תוך עד 3 ימי עסקים. הפרוייקט הצריך התמודדות עם פיתוח זריז תחת לחצי לו"ז מהדרגים הבכירים ביותר, לצד ביקושים גבוהים מאד של לקוחות שהשתמשו במערכת בו זמנית.
     

  2. לאוניברסיטת חיפה - טרנספורמציה בתקופה קורונה.
    ההתמודדות עם נגיף הקורונה ומגבלות התו הסגול הכתיבו מהלך של טרנספורמציה דיגיטלית בהיקף אדיר ובזמנים קצרים ביותר, אלפי קורסים נאלצו לעבור למדיה דיגיטלית באמצעות שילוב בין מערכת ה- MOODLE ומערכת ה .ZOOM  השיעורים הוקלטו ונשמרו בענן  ומשם קושרו לקורסים ב-  MOODLE עם יכולות צפייה ב .Streaming -מערך הבחינות תוקשב כולל, מוניטור ייחודי לקיום וניהול הבחינה, השגחה ותיעוד הציונים ועוד.

 

תחרות פרויקטים מצטיינים באקדמיה:

זו השנה החמישית שהלשכה מקיימת  תחרות לבחירת הפרויקטים המצטיינים של הסטודנטים באקדמיה. העבודות שהוגשו היו ברמה מאד גבוהה ולאחר התלבטויות רבות בחרה ועדת הפרסים בראשות ד"ר אודליה לבנון בשני המקומות הראשונים כדלקמן:
 

  1. הקש ותרום - המכללה האקדמית תל אביב -יפו.
    הנותנת מענה לארגוני תרומות המבצעים ימי התרמה מדלת לדלת על ידי מערכת חדשנית אשר תשדרג את ימי ההתרמות המסורתיים.
     

  2. Remote Farm Monitoring - המכללה האקדמית כנרת.
    הפרויקט עוסק במתן יכולת ניתור קרובה לזמן אמת אחר תקלות שמתרחשות בחוות. בעזרת מידע זה יכול איש תמיכה להגיב באופן יעיל ומהיר לתקלה ולהתחיל לטפל בה, לעיתים לפני שהרפתן פותח קריאת שירות

המפגש הסתיים בהרצאתה מעוררת ההשראה של קרן לייבוביץ’ ספורטאית, שהתגברה על נכות קשה והפכה לאלופה אולימפית ושיאנית עולם. גם לאחר שנאלצה לוותר על התחרותיות, קרן שגם הפכה לאם חד הורית לשתי זוגות תאומים!! המשיכה לעשות הכל על מנת להוכיח לעצמה שכלום לא יכול לעצור אותה, עד שביום בהיר אחד, לאחר עבודה עצמית אגרסיבית במיוחד-קרן נעמדה על הרגליים.

bottom of page