top of page
Clapping Audience

זרקור על מנמ"ר/ית

איריס נחשוני

אורמת טכנולוגיות

תפקיד:

סמנכ"לית מערכות מידע גלובלי

ארגון / חברה:

1. מתי הייתה הפעם הראשונה בה נחשפת לעולם מערכות המידע? מה גרם לך להישאר ולהתמקצע בו?

למדתי הוראה בסמינר אורנים , לימדו אותנו איך לכתוב לומדות וזה מצא מאוד חן בעיני ושאפתי להיות מורה למחשבים ואפילו רכזת מחשבים בבית ספר ...לאחר שנה בסמינר עברתי עם בן זוגי לניו יורק שם המשכתי את הלימודים ומכיוון שלא רציתי להתנסות בכיתות של ילדים כשאני לא דוברת אנגלית ללא מבטא החלטתי ללמוד לתואר במחשבים ולהשלים אחר כך להוראה בארץ. לימים כשחזרתי לארץ ויתרתי על זה כי זה דרש עוד השקעה של שנה שנתיים .


2. מהו תחום הטכנולוגי בו את מתמחה? אילו תחומים נוספים בעולם הטכנולוגי מעניינים אותך?

כשחזרתי לארץ מניו יורק עם תואר במחשבים , כולם חיפשו ניסיון בעבודה ולא היה לי ולכן עשיתי קורס הסבהל AS400 , נקלטתי בחברת לירז ומשם משכו אותי לחברת תעשיות לייזר . מאז התקדמתי לניתוח מערכות ניהול פרוייקטים ותפקיד מנמר ראשון בחברת תפרון שבצפון , לאחר מכן ניהלתי 3 תחומים ותפקדתי כסגן מנהל מערכות מידע בשופרסל והתקדמתי לתפקיד סמנכל מערכות מידע בחברת מי עדן הגלובלית . מאז אני כבר מעל 20 שנה סמנכל מערכות מידע , בשסטוביץ , AIG , ועכשיו בחברת אורמת טכנולוגיות


3. ספרי לנו על הצלחה/אתגר/כישלון שחווית בתחום טכנולוגיות המידע במהלך הקריירה.

בחברת מי עדן התחלתי את התפקיד בחברה שחרטה על דיגלה להיות גלובלית והיתה לה פריסה עם כמה חברות בנות באירופה שגדלה והתרחבה כל הזמן ברכישות ומיזוגים. הכנתי תכנית אסטרטגית למערכות מידע ובה החלטנו שכל החברות הבנות יעבדו מול ITמרכזי, שירותי תשתיות ואפליקציות ינתנו מישראל ויהיו טכנאים ברמה הלוקאלית. בתכנית החלטנו שמערכות הידע הריכוזיות יהיו SAP כ BACKOFFICE לכל החברות ותוכנת CRM מקומית שתורגמה והותאמה לכל השפות ו BI אחד לכולם. תוך 3 שנים פרסנו את כל מערכות המידע ב-22 חברות בנות באירופה כשכל מדינה עובדת בשפה שונה וקיימת לוקאליזציה פיננסית. הטמעת המערכות הללו במקביל הפכה את החברה מבינלאומית לגלובלית .הטמעת האפליקציות המרכזיות היוותה בעצם יצוא של כל החוקים העסקיים וגרמה לכולם לעבוד בשיטות ומדדים זהים. הערך המוסף היה גדול מאוד, בBI  ניתן היה לעשות BENCHMARK ולהשוות כל מדד בין מדינה למדינה ולהביא ידע כיצד ניתן לשפר ולהשתפר. במהלך הזמן כשחברת דנונה רכשה את חברת מי עדן קיבלתי מחמאה מהCIOשל דנונה , לדבריו הוא לא ציפה לראות אסטרטגית מערכות מידע שכל כך תואמת את האסטרטגיה של דנונה אחד לאחד. רק לסבר את האוזן, בדנונה היו אז 70,000 משתמשים ולמי עדן היו כ3500.


4. איך את רואה את הענף בשלוש-חמש השנים הבאות?

ענף מערכות המידע הופך לקריטי בחברות, קטנות כגדולות, מערכות המידע הפכו לכלי אסטרטגי של החברות אם כדי להגיע אל הצרכנים בתקופת הקורונה או בכדי ליישם ולהתאים את החברה לתקופת קורונה תשתיתית ואפליקטיבית. ההתיחסות וההשקעה בסייבר בכל הארגונים הינה קריטית והינה חובה לשמירה על העסק מקטן לגדול. מי שהשקיע בדיגיטל וסייבר טרום ימי קורונה הגיע מוכן לתקופה עם הכי הרבה חוסר ודאות שידענו עסקית וחברתית תוך כדי שינוי מודלים קיימים כמעט בכל תחום.

ב3-5 השנים הבאות אנו נצפה בשינויים מתמשכים של עולם התעסוקה במיוחד בתחומים הטכנולוגיים, נצטרך כמנהלים לשפר את מיומנויות הניהול ,גיוס ושימור עובדים , נעמוד מול עלויות מאוד גבוהות של ספקי מיחשוב שמעלים את המחירים לשירותי ענן שניתנו קודם לכן באחוזי הנחה גדולים כמחיר מכירה ויצטרך באופן מסוים להמציא את עצמנו מחדש במיוחד בתחום הDELIVERY  של פרוייקטים ומערכות. זמן מתן המענה שלנו ללקוחותינו חייב להיות קצר מהיר וזול יותר מכל מה שעשינו עד היום.


5. איך אתה מתעדכנת בחידושים ובמגמות?

חידושים ומגמות הם נושאים בהם אני מתעדכנת מ-4 גורמים עיקריים, ספקים, עובדים קולגות ומאמרים בפורומים רלבנטיים.


6. איך את מנהלת את העובדים שלך?  איך אתה בונה את הצוותים שלך? , איך שומרים על עובדים?

אני מנהלת מפתחת, אני שואפת שהעובדים שלי יתפתחו בתחומם, יתמקצעו ותוך כך יביאו לארגון ערך אני רואה את עצמי כגלגל המניע גלגלים שמניעים גלגלים. בהנהלת הIT יושבים מנהיגים שמובילים את הצוותים שלהם למימוש תכניות העבודה ולמתן שירות מעולה לארגון על כל יחידותיו.

להיות BUSINESS PARTNER אצלנו זו לא סיסמה אלא דרך חיים. אנחנו אף רואים את עצמנו כגורם המביא את החדשנות לארגון ובוחן הטמעת מוצרים חדשניים כל הזמן כולל עבודה עם סטאראפים וקבלת רעיונות מקולוגות בתחומינו.

שימור עובדים בימינו היא משימה לא קלה , הייתי חלק מצוות עבודה בראשות המנכל שבחנה מעבר לעבודה חלקית מהבית לאחר תקופת הסגרים. בחברה יצרנית זו היתה אופציה לא מקובלת והובלנו לכך שיהיו יומיים בשבוע שהם עבודה מהבית מה שעוזר לי לשמר את העובדים המחפשים עבודה היברידית.


7. מה ממריץ אותך בתפקיד הנוכחי ומה מרוקן אותך?

אני מקבלת מרץ מהעבודה שלי שכוללת מפגשים עם אנשים מעניינים כולל העובדים שלי, מחדשנות בטכנולוגיה, מפרוייקטים חדשים, מהבאת ערך עסקי לחברה בה אני עובדת ומההערכה שרוחשים לנו בארגון כמו גם מהובלת פורום נשים וטכנולוגיה של הלישכה הטכנולוגית לישראל ששם על דיגלו לדאוג לקידום ויצירת גידול של כמות הנשים במקצועות הטכנולוגיים. מרוקנת אותי התנהלות לא מקצועית, פגישות בהם מדברים שעה אבל בעצם לא אמרו כלום.


8. מניסיונך המקצועי, איזה טיפ היית נותנת למנמ"רים שעושיםאת צעדיהם הראשונים?

למנמרים שעושים את צעדיהם הראשונים הייתי מייעצת:

  1. הכינו תכנית SWOT  למערכות מידע בארגון והכינו תכנית עבודה 3-5 שנתית.

  2. תקשיבו למצוקות הארגון וקדמו את התיעדוף במשימות מערכות מידע לפיהם.

  3. אל תתביישו להתיעץ, לשאול ולהודות שיש נושאים שאתם פחות מבינים בהם, יש המון אנשים טובים בשוק שלנו וגם בארגון שיעזרו לכם.

  4. תקשיבו לעובדים שלכם, יש להם הרבה ידע שלכם עדיין אין.

  5. תשתדלו להיות חלק מפיתוח הקריירה של העובדים שלכם ותמיד תתרמו להם מניסיונכם (לא בכפיה).

  6. הספקים שלכם הם חלק ממערך מערכות המידע שלכם , תשמרו על הוגנות אישית ומקצועית מולם ואל תתפסו "ראש".

  7. אל תשפטו את עצמכם על טעויות, מי שלא עובד ומנסה לא טועה.

איריס נחשוני
bottom of page