top of page
Clapping Audience

זרקור על מנמ"ר/ית

איילת אהרון

סמנ"כלית מערכות מידע

תפקיד:

הדסה

ארגון / חברה:

1. מתי הייתה הפעם הראשונה בה נחשפת לעולם מערכות המידע? מה גרם לך להישאר ולהתמקצע בו?

נחשפתי לתחום במסגרת השרות הצבאי והחלטתי ללכת ללמוד בטכניון במסלול של הנדסת מערכות מידע. במהלך הלימודים התחלתי לעבוד כסטודנטית ב Tower semiconductors בתפקיד זה סייעתי בפיתוח דוחות וניתוח מידע ומגמות בעולמות הרכש והלוגיסטיקה והשתלבתי בפרויקט הקמת  SAP  שהתנהל בחברה.זו הייתה העליה לאויר הראשונה בה הייתי שותפה. לאחר סיום הלימודים השתלבתי בתפקידי יישום בהתחלה ולאחר מכן בתפקידי אינטגרציה וניהול פרוייקטים מקומיים וגלובלים.השילוב בין טכנולוגיה, תהלכים ארגוניים ואנשים מרתק אותי.אני נהנית מהאתגר ומציאת פתרונות לאתגרים ארגוניים באמצעות טכנולוגיות חדשניות תוך שת"פ עם האנשים בארגון וההשפעה הרבה שיש לתחום בארגונים השונים. אני מאמינה שהתחום הוא תחום מרתק ומתפתח המציע מגוון רחב של  אתגרים ויכולות השפעה ונותן לנו את היכולת לתרום להצלחת הארגון.


2. מהו תחום הטכנולוגי בו את מתמחה? אילו תחומים נוספים בעולם הטכנולוגי מעניינים אותך?

תחום הפתרונות האפליקטיביים – התחלתי מתפקידי יישום וניתוח מערכות והמשכתי לתפקידי אינטגרציה ותפקידי ניהול מגוונים בתחומי חדשנות, דיגיטל, DATA ודיגיטציה.הבאת פתרונות שייתנו  ערך מוסף לארגון ייעלו את העבודה ויתנו מענה לאתגרים איתם הארגון מתמודד.מעבר לענן שהוא מאתגר בארגון בעל רגולציה גבוהה. שימוש בכלים לייעול העבודה ומתן תוצרים איכותיים ב TTM  נמוך למשל ע"י שימוש בכלי LOWCODE שאנו בוחנים.סטרטאפים ופתרונות בעלי יכולת AI שיכולים לתת לצוות הרפואי עזרה בייעול העבודה. מתן תובנות לארגון מניתוח המידע הרב בארגון בכלי BI וכלים לניתוח  DATA ושילוב מודלי חיזוי לסיוע בקבלת החלטות ומתן פתרונות בתחום המחקר באמצעות חדרי מחקר וניתוח נתונים.


3. ספרי לנו על הצלחה/אתגר/כישלון שחווית בתחום טכנולוגיות המידע במהלך הקריירה

במהלך הקריירה היו אתגרים רבים שלשמחתי הסתיימו בהצלחות. ניהול פרוייקט גלובלי (לפני שהיו אמצעים מתקדמים כמו היום לתקשורת מרחוק) הפרויקט התנהל במספר מדינות – ישראל, הולנד, יפן ועלה בכל אחת מהן בהצלחה. בתקופת הקורונה הקמנו פתרון קומרס בזמן שיא שסייע בתקופת הסגרים לספק מוצרי מזון לבתים. חוויתי מספר עליות לאויר מוצלחות של מערכות מורכבות בארגונים משמעותיים- יש תחושת סיפוק  בעלייה לאויר של מערכת לאחר פרוייקט משמעותי שנותן מענה טוב לאתגרים בארגון.חוויה פחות מוצלחת הייתה לי בפרויקט בו שת"פ בין הלקוחות לצוות IT לא היה טוב. תנאי שהוא הכרחי להצלחת פרויקט. הפרויקט אמנם עלה לאויר אך בצורה שאינה מיטבית ולקח זמן עד שהתיישר.


4. איך את רואה את הענף בשלוש-חמש השנים הבאות?

תחום מערכות המידע צפוי לחוות טרנספורמציה משמעותית בשנים הבאות. יהיה אימוץ רחב של טכנולוגיית ענן בארגונים רפואיים, שימוש נרחב בניתוח נתונים מתקדם ושימוש ביכולות AI לקבלת תובנות טובות יותר.בייחוד בתחום הרפואה תחום ה AI, והXR יסייע לצוות הרפואי להיות יעיל יותר החל משיפור איכות הטיפול וחווית המטופל ושיפור היעילות והדיוק של טיפולים רפואיים.הטכנולוגיה תאפשר האצה של המעבר לקבלת טיפול רפואי מרחוק בבית המטופל. מגמה זו תשפר את איכות הטיפול והנוחות למטופלים.כל נושא אבטחת הסייבר ושמירה על מידע רפואי  מקבל יותר משמעות בתקופה האחרונה וימשיך להיות.נושא הבריאות הדיגיטלית תופס תאוצה וימשיך לשנות את הדרך בה ארגונים רפואיים מספקים טיפול רפואי.


5. איך את מתעדכנת בחידושים ובמגמות?

התעדכנות באמצעות השתתפות בכנסים ואירועים מקצועיים, האזנה לפודקאסטים, קריאת מאמרים ועדכונים באתרים וצפייה בהרצאות וסרטונים מקוונים בנושאים רלוונטים.בנוסף עוקבת אחרי פעילות של חברות טכנולוגיה מובילות בתחום, ופגישות עם ספקים מהתחומים השונים להתעדכנות. אני רואה חשיבות רבה בלמידה והתפתחות אישית ומעודדת את הצוותים במערכות מידע ללמוד ולהתפתח באופן מתמיד.


6. איך את מנהלת את העובדים שלך? איך את בונה את הצוותים שלך? איך שומרים על עובדים?

אני מאמינה שניהול עובדים מוצלח מתבסס על יצירת סביבת עבודה תומכת, מפרגנת ומאתגרת תוך הדגשת חשיבות שיתוף הפעולה, ההכשרה והתפתחות מקצועית, ההערכה האישית והבטחת תנאים הוגנים.סביבת עבודה כזו מסייעת בשימור עובדים ובתחושת העובד שיש מישהו שקשוב לצרכיו האישיים והמקצועיים.חשוב שהעובדים יבינו את החזון והמטרה המשותפת וירגישו חלק ממנה.הצוותים נבנים מקבוצות מגוונות מבחינת תחומי התמחות וניסיון ומקבלים סמכות ועידוד לקחת יוזמות ולקבל החלטות וכן עידוד לשיתוף פעולה וסינרגיה בין חברי הצוות ובין הצוותים.העובדים צריכים לדעת שיש להם יכולת להשפיע על החלטות המתקבלות ולהביא את הרעיונות שלהם לשולחן.חשוב לי שהעובדים ירגישו מוערכים ויהיה להם סיפוק, אתגר מקצועי ועניין דרך תקשורת פתוחה ועידוד שיתופי פעולה וחילופי דעות.


7. מה ממריץ אותך בתפקיד הנוכחי ומה מרוקן אותך?

יכולת ההשפעה בתפקיד הנוכחי באופן ישיר על חווית המטופלים וסיוע לצוות הרפואי והסיעודי לתת שירות טוב למטופלים. אני רואה את עבודת האגף כחיונית וקריטית לארגון ומאפשרת לכל הצוותים בבית החולים לספק טיפול טוב יותר יעיל ומהיר יותר. אני נהנת מהאתגר המתמיד להוביל את הארגון לקדמת הטכנולוגיה באימוץ פתרונות דיגיטליים, פיתוח ויישום טכנולוגיות חדשות שישפרו את תהליכי העבודה ולתת ערך משמעותי.מרוקן אותי בתפקיד הבירוקרטיה לפעמים ישנם קשיים בירוקרטיים בקידום נושאים בגלל תהליכים איטיים ומסורבלים. תלות גדולה ברגולטור. למרות הקשים אני מוצאת את עבודתי מאתגרת ומספקת ומאמינה שעם עבודה קשה ונחישות ניתן להתגבר על כל המכשולים ולהוביל את הארגון להיות מוביל טכנולוגית.


8. מניסיונך המקצועי, איזה טיפ היית נותנת למנמ"רים שעושים את צעדיהם הראשונם?

ניהול מערכות מידע הוא תפקיד מורכב ומרתק. חשוב להבין את התחום העיסקי והאתגרים שלו. להקשיב לצוות ולעובדים, לא לפחד לשנות ולעשות צעדים גם אם הם מורכבים שיועילו לארגון ויביאו ערך.לקדם חדשנות וטכנולוגיה חדשה,ללמוד מניסיונם של אחרים- קולגות, ארגונים דומים ומהניסיון שלהם.חשוב לבנות קשרים טובים עם הלקוחות של מערכות מידע, אוירה של שיתוף, תיאום ציפיות והסכמה על מה יביא ערך לארגון ויסייע לארגון בהתמודדות עם אתגרים שעומדים בפניו תביא לwin -Win  לכל השותפים.

איילת אהרון
bottom of page