top of page
Clapping Audience

זרקור על מנמ"ר/ית

מיכאל רוף

סמנכ"ל תקשוב

תפקיד:

רשות שדות התעופה (רש"ת)

ארגון / חברה:

1. מתי הייתה הפעם הראשונה בה נחשפת לעולם מערכות המידע? מה גרם לך להישאר ולהתמקצע בו?

החשיפה הייתה דו-שלבית.  למדתי בתיכון במגמת מחשבים בדגש על תכנות ומיד זה כבש אותי. היכולת לחשוב על פתרון (אלגוריתם) ולגרום למחשב לבצע את מה שרציתי, ריתקה אותי וגרמה לי להתאהב במקצוע.  בשלב השני, בעת ששרתתי במערך המחשוב בצבא, ראיתי כיצד מערכות מידע שפיתחנו שינו תהליכים ופעילויות מרכזיות והשפיעו על הצבא ועל המדינה. שלנו. זה היה מדהים וגרם לי לרצות להתמקצע ולהמשיך לעבוד בזה.

מעבר לכך, במהלך הקריירה שלי, נחשפתי לעשרות עולמות תוכן שונים ומגוונים להם נדרשתי לתת מענה. כניסה לעולם תוכן שכזה חושפת עולם ומלואו בדרך לתת לו פתרון וכשעוברים כל כך הרבה עולמות תוכן, זה מוסיף עניין ואתגר אין סופיים.


2. מה התחום הטכנולוגי בו אתה מתמחה? אילו תחומים נוספים בעולם הטכנולוגי מעניינים אותך?

ההתמחות שלי היא לספק פתרונות ללקוחות שלי. לראות ארגון או תהליכים מרכזיים בארגון ולבחון כיצד המעבר למחשוב או העמקת המחשוב מייצרת לארגון יכולות חדשות, מידע חדש וניצולו, כשכל זה בראיה רחבה.

הרקע שלי מגיע מתחום פיתוח התוכנה. זו הייתה ועודנה היכולת החזקה שלי גם בצבא וגם אח"כ במיקרוסופט כשהייתי אחראי על תחום הפרויקטים וה- Professional Services וכמובן גם ברש"ת. אבל כאחראי על ארגון מחשוב אני בקיא מאד בתחומי התשתיות והסיסטם וכמובן גם בסייבר. כמובן שבתפקידים כאילו ההיבט הניהולי לא פחות חשוב מהטכנולוגי.


3. ספר לנו על הצלחה/אתגר/כישלון שחווית בתחום טכנולוגיות המידע במהלך הקריירה.

כשהגעתי לרש"ת התברר לי שהפרויקט המרכזי באותה העת היה הקמת שדה התעופה רמון שבדרום. הבנתי במהרה עד כמה קריטיות מערכות המידע להפעלת השדה ועד כמה הן דומיננטיות בשירות לנוסעים ולעובדי השדה. עיצבנו את ארכיטקטורת המידע לשדה, התאמנו מערכות ופיתחנו מערכות ייעודיות לרמון וזאת תוך חשיבה על הבטחת רמת שירות גבוהה ושביעות רצון הלקוחות. זו הייתה הצלחה גדולה לנו.

מעבר לזה, אני רואה כאחת ההצלחות הכי  גדולות שלי שהחטיבה שבראשה אני עומד זוכה לאמון ולתמיכה של ההנהלה והדירקטוריון.  את זה רוכשים בעבודה רציפה ובהקפדה כל הזמן על השירות וקידום הארגון .


4. איך אתה רואה את הענף בשלוש-חמש השנים הבאות

השנים הקרובות צופנות בחובן התקדמויות מהותיות בטכנולוגיה, למעשה בכל תחום. החדשנות מניעה את הענף שלנו וכמו כן הרצון לבידול ולהגדלת נתח השוק.

ניראה שפתרונות ענן בשלים יותר. אין ספק ש-"נימבוס" הוא Game Changer  רציני. ניראה יכולות להאצת הפיתוח כמו הטמעה מואצת של כלי low code, הגנות סייבר מתוחכמות יותר, כניסה של פתרונות מבוססי AIו- ML לנושאים שהם Main Stream, G 5 ועוד.

כל אילו עם האצת והגדלת הדרישות למענה בדיגיטל מצד הארגונים ובמקביל, מחסור כבד בכ"א מיומן וזמין להתפתחויות הנ"ל.


5. איך אתה מתעדכן בחידושים ובמגמות?

במקצוע שלנו חייבים להקדיש נתח זמן ראוי להתעדכנות וללימוד.

אני משקיע זמן בלימוד הביזנס של הלקוחות שלי. הן בקריאת חומר בנושא, בביקורים וכן בהבנת המערכות שבנינו שמשקפות למעשה את תהליכי העבודה שלהם.

אני רשום לרשימות תפוצה בהם אני מתעדכן על חידושים במערכות מידע לשדות תעופה וכן משתתף בכנסים בנושא.

אני משקיע זמן דרך קריאת חומר, כנסים והרצאות וכן מפגשים עם חברות ע"מ להתעדכן בחידושים בתחומים השונים של המקצוע שלנו.

הרבה מאד זמן אבל זה מאד חשוב ואני מודה שגם מהנה.


6. איך אתה מנהל את העובדים שלך? איך אתה בונה את הצוותים שלך ? איך שומרים העובדים?

הפריחה המאוד מבורכת בתחום ההייטק במדינה משפיע על כמעט כל ארגוני המחשוב. שימור וגיוס עובדים הפך למשימה בעדיפות לכל דרגי הניהול.

אני מאמין שכאשר יש רתימה של העובד לארגון, כשהוא רואה איך הוא משפיע, כאשר הוא מרגיש שהוא לא "בורג קטן", כאשר מדברים איתו, מחבקים אותו ומתעניינים יותר מאשר בשורות הקוד שהוא כתב, זה יוצר רתימה שלו לארגון. אני והמנהלים שלי פועלים בכל הצירים האלו.

נושא חשוב נוסף הוא הפיתוח האישי. הנושא חשוב במיוחד במקצוע שלנו. אנחנו משקיעים בלתת משובים לאנשים משובים שבאים לפתח אותם בצירים המקצועיים והאישיים, להבין מה מניע ומעניין את העובד ובהתאם לזה לבנות לו מסלול קריירה מתאים. אנחנו משקיעים זמן וממון בהכשרות העובדים. העובדים מבינים שזה חשוב לנו ומעריכים את זה.

כמובן שאני לא מזלזל בצד הכספי. אבל רק שכר גבוה לא ישאיר עובד שמרגיש שרע לו בארגון ושהוא קופא על שמריו.


7. מה ממריץ אותך בתפקיד ומה מרוקן אותך?

הפעילות סביב המחשוב בארגון היא זו שממריצה אותי. עיסוק בהמון פעילויות בו זמנית. כל פעילות בתחום אחר. מציגים לי ארכיטקטורה ופתרון, פגישות עם לקוחות, לימוד של נושאים חדשים, תכנון השלבים הבאים ומענה לכאן ועכשיו. כל הזמן בריצה.

וגם, ומזה אני שואב הרבה מאד סיפוק, אין לי הנאה יותר גדולה מאשר לבקר ולראות לקוח שלי עובד על מערכת שהייתי אחראי על פיתוחה ושהוא מתאר איך המערכת קידמה את התהליכים שהוא אחראי עליהם.

מרוקנת אותי התנהגות לא מקצועית ואפילו רשלנית. אי אכפתיות וחוסר רצון לעבודה בשיתוף. מחייב הרבה תעצומות נפש להתגבר ולהמשיך להתקדם.


8. מניסיונך המקצועי, איזה טיפ היית נותן למנמ"רים שעושים את צעדיהם הראשונים?

תשקיע בטיפול ובטיפוח העובדים שלך. הם המשאב הכי יקר שלך.

תדגול באמת המקצועית שלך אבל אל תתאבד עליה.

תשחק במגרש הפוליטי בארגון שלך. שם יוצרים בריתות ושם לעיתים מחליטים את ההחלטות החשובות וככה תשמר את הרלוונטיות של המחלקה שלך.

התפקיד שלך לספק פתרונות לארגון. לא לבחור את הטכנולוגיה הכי נוצצת או לעשות את הפיתוח הכי מרהיב.

גבש לך אסטרטגיה מיחשובית לארגון הנגזרת מאסטרטגיית הארגון.

תשקיע זמן ותקבע לך את שיטת העבודה למשילות התקשובית.

זכור שאתה נמדד על תוצרים ולא על סיפורים.

תיראה תמיד את כל התמונה. לא רק את פיתוח התוכנה.

אל תעשה "מחשוב מצב קיים". התועלת קטנה ולא תקדם ככה את הארגון שלך.

תנסה גם לחשוב "איפכא מסתברא" על הפעילויות שלך.

בדוק באופן קבוע את איכות השירות שאתה נותן אצל הלקוחות שלך (למשל דרך סקרים), ותטפל במידי בנקודות הדורשות שיפור

תתייעץ עם אנשים שאתה בטוח שאין להם אינטרסים כדוגמת מקבילים שלך, יועצים חיצוניים.

מיכאל רוף
bottom of page